Hoofdmenu

Komende Koriander Evenementen

Geen evenementen
Slide 1

Nieuws

Bereikbaarheid TV Koriander wegwerkzaamheden

Werk aan de weg: Markerdreef - Randstaddreef - Spoordreef

Luchtfoto Kruising Markerdreef Randstaddreef Spoordreef

Van half juli tot en met augustus 2019 gaan we aan de slag met werkzaamheden aan de kruising Markerdreef, Randstaddreef en Spoordreef. De wegen worden opnieuw geasfalteerd.

We gaan het asfalt vernieuwen. Hiervoor moet eerst de oude asfaltlaag verwijderd worden. Daarna brengen we een nieuwe asfaltlaag op de dreef aan. De werkzaamheden worden uitgevoerd in drie fases. 

Voorbereidende werkzaamheden beginnen eerder

De voorbereidende werkzaamheden beginnen op maandag 15 juli, dat is een week eerder dan vermeld in de nieuwsbrief. De voorbereidende werkzaamheden zijn dagelijks van 9.00 tot 15.00 uur. Er is dan een rijbaan beschikbaar aan weerszijde in plaats van twee rijbanen. Tijdens de spits zijn beide rijbanen en de gehele kruising beschikbaar. 

Fase 1

maandag 29 juli t/m vrijdag 9 augustus

Op de Randstaddreef en Markerdreef wordt overdag het asfalt vervangen, de inrit naar de bouwmarkt wordt verbreed en krijgen de rijbanen een nieuwe indeling.

Bereikbaarheid fase 1 
De Randstaddreef en Markerdreef richting Hogering zijn afgesloten voor al het verkeer. Verkeer vanaf de Vrijheidsdreef en Landdrostsdreef richting de Markerkant wordt omgeleid met de welbekende gele borden. Verkeer vanaf de Spoordreef richting Hogering (stad uit) kan zijn weg blijven volgen. De bouwmarkt is bereikbaar via Markerkant 10 of 11. 

Fase 2

maandag 12 augustus t/m vrijdag 16 augustus

In fase 2 worden overdag de werkzaamheden uitgevoerd aan de zijkanten van de weg van de Spoordreef; de rijbaan richting Centrum. Voor de veiligheid worden de rijbanen op de Markerdreef versmald. Er zijn dan twee van de vier rijbanen beschikbaar. 

Bereikbaarheid fase 2 
De kruising is normaal bereikbaar en er is verkeer in alle richtingen mogelijk. Verkeer vanaf de Randstaddreef kan weer richting de Hogering rijden. De bouwmarkt is weer bereikbaar via de normale inrit. 

Fase 3

maandag 19 augustus t/m vrijdag 23 augustus
(werkzaamheden ’s nachts)

Het asfalt op dit deel van de Markerdreef en beide richtingen aan het begin van de Spoordreef worden vervangen. Er zijn in deze week ’s avonds en ’s nachts van 20.00 uur tot 06.00 uur afsluitingen van de kruising. In de eerste nacht en tweede nacht wordt het asfalt verwijderd en tussenlaag aangebracht. In nacht drie en vier worden de verkeerslussen gemaakt voor de verkeerslichten. In de laatste en vijfde nacht komt de asfaltdeklaag en de markering op de wegen. 

Bereikbaarheid fase 3 
Overdag is het kruispunt beschikbaar. In de nachten wordt het verkeer richting Centrum omgeleid volgens de onderstaande afbeelding. Verkeer vanaf Randstaddreef kan wel richting Hogering rijden, echter niet via de Spoordreef richting Centrum. Omleidingen worden aangegeven. Na deze fase is de kruising weer helemaal open voor verkeer.